• Hakkımızda
    • Misyonumuz
    • Vizyonumuz
    • Sertifikalar
    • Su Analiz Belgeleri
  • Ürünler
    • Bardak Ürünleri
    • Çaylar
    • Kağıt Ürünleri
    • Kahveler
    • Sular
  • Blog
  • İletişim
SİPARİŞ VER
Şekerpınar Mah. Irmak Sok. No:33 Çayırova / Kocaeli
0262 642 26 00
0541 642 26 00
  • Hakkımızda
    • Misyonumuz
    • Vizyonumuz
    • Sertifikalar
    • Su Analiz Belgeleri
  • Ürünler
    • Bardak Ürünleri
    • Çaylar
    • Kağıt Ürünleri
    • Kahveler
    • Sular
  • Blog
  • İletişim

Türk Kahvesi Nasıl Üretilir?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Ana Kategori
  • Türk Kahvesi Nasıl Üretilir?

Yüzyıllardır tüketimi nedeniyle ülkemizin en büyük kültürel öğelerinden kabul edilen Türk kahvesi, uzun süreden beri mutfaklarda yer almış olduğu için her bölgenin kendine özgü sunumu ve lezzeti bulunuyor. Türk kahvesi, genel hatlarıyla Brezilya, Kolombiya yada Yemen bölgesinden gelen kahve çekirdeklerinin kavrulduktan sonra dövülmesi ile son şeklini alıyor. Tüm dünyada tüketilen, Espresso çeşitlerine göre oldukça daha ince halde çekilen Türk kahvesi, uzun zaman kavrulduğu için acı tadını alıyor. Telvesi ile ikram edilen tek kahve çeşidi olan Türk kahvesi, espresso çeşitleri ve filtre kahve gibi kahve türleri ile aynı çekirdekten üretilmesine karşın pişirilme şekillerinden ötürü kendine has tadını kazanıyor.

Türk Kahvesi Nasıl Saklanır?

 

Tazeliğini kısa sürede kaybedebilen Türk kahvesinin, satın alınırken az miktarlarda tercih edilmesi en doğrusu oluyor. Ancak paketin ilk açılışından sonra Türk kahvesini saklamanın da birçok değişik yolu bulunuyor. Hava almayan paketler ilk seçenek gibi görünse de yaygın şekilde cam kavanoz da kullanılıyor. Türk kahvesinin saklanması adına en önemli detay, kahvenin nem almaması. Nemlendiğinde kısa sürede bozulabilen bu içecek, hava ile temasından bir süre sonra ilk seferdeki tadını kaybediyor. Bu yüzden Türk kahvesi, kısa sürede tüketilmesi gereken bir gıda maddesi olarak biliniyor.

Önerilen Yazılar

Çay Tüketen 7 Ülke

Çay yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın değişik birçok coğrafyasında da önemli bir kültürel değer. Kimi ülkelerde süt, kimi ülkelerde limon, kimi ülkelerde ise bal ile servis edilen […]
Ağustos 13, 2021

Çay Üretim Süreci Nasıl Olur?

SOLDURMA Soldurma, taze çay yapraklarının içerdiği %70-80 oranındaki suyun %50-55’e düşürülmesi işlemidir. Siyah çay üretiminin zorunlu ve en önemli ilk aşamasıdır. Soldurma sonucunda yaprakların hücre özsuları […]
Ağustos 13, 2021

Suyun Cilde Faydaları

Su içmek, hayatımızın en önemli eylemi olduğu kadar, güzelliğimizi de ayakta tutan, gençliğimizi uzatan ve sağlık açısından birçok konuda bizi destekleyen bir eylem. Vücudun her noktasına […]
Ağustos 13, 2021

Son Yazılar

  • Çay Tüketen 7 Ülke
    Ağustos 13, 2021
  • Çay Üretim Süreci Nasıl Olur?
    Ağustos 13, 2021
  • Suyun Cilde Faydaları
    Ağustos 13, 2021
  • Çayın Faydaları Nelerdir?
    Ağustos 13, 2021
  • Türk Kahvesi Nasıl Üretilir?
    Ağustos 13, 2021

Kurumsal

  • Hakkımızda
  • Misyonumuz
  • Vizyonumuz
  • Sertifikalarımız
  • Referanslarımız

Ürünlerimiz

  • Hayat Su Gebze
  • Ofçay Gebze
  • Beypazarı Gebze
  • Mehmet Efendi Gebze
  • Hayat Damacana Gebze

İletişim

  • Pelitli Mah. Tavşanlıyolu Cad. No:52 Gebze, Kocaeli
  • 0262 642 26 00
  • 0541 642 26 00
  • İletişim
Copyright ©2025 Bakış Su Hayat Su Gebze. All rights reserved.