Çay yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın değişik birçok coğrafyasında da önemli bir kültürel değer. Kimi ülkelerde süt, kimi ülkelerde limon, kimi ülkelerde ise bal ile servis edilen […]
SOLDURMA Soldurma, taze çay yapraklarının içerdiği %70-80 oranındaki suyun %50-55’e düşürülmesi işlemidir. Siyah çay üretiminin zorunlu ve en önemli ilk aşamasıdır. Soldurma sonucunda yaprakların hücre özsuları […]
Su içmek, hayatımızın en önemli eylemi olduğu kadar, güzelliğimizi de ayakta tutan, gençliğimizi uzatan ve sağlık açısından birçok konuda bizi destekleyen bir eylem. Vücudun her noktasına […]
Kalp sağlığı için faydalı olabilir Siyah çay, kalp sağlığına faydalı olan flavonoid adı verilen bir antioksidan grubu içerir. Çayla beraber flavonoidler sebze, meyve, kırmızı şarap ve […]
Yüzyıllardır tüketimi nedeniyle ülkemizin en büyük kültürel öğelerinden kabul edilen Türk kahvesi, uzun süreden beri mutfaklarda yer almış olduğu için her bölgenin kendine özgü sunumu ve […]
UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miraslar listesine girmeyi başaran bir geleneğimiz olan Türk kahvesi, çıkış noktası ile alakalı birçok değişik hikâyeye sahip bir içecek olarak biliniyor. […]
Çay Nasıl Demlenir? Geleneksel içeceklerimizden bir tanesi olan çay, dünya çapında de birçok kültür tarafından tüketilmektedir. Dünyadaki tüm çay türleri, Camellia Sinensis ismin de bitkiden meydana […]
Günde 2 fincan Türk kahvesi içmenin; kolon ve kalın bağırsak kanserini %25 , bağırsak kanserini ise %45 risk oranında azalttığını biliyor muydunuz? Nöral sistem ve zihinsel […]
Suyun özellikleri ve değerleri alan kişi tarafınca bilinmeli İster marketten alınmış plastik şişe su, ister her gün gelen damacana su, isterse de evimize yeni kurulacak arıtma […]