Açıklama
Kahve üretim sürecinde en kısa süren ancak en önemli ve en dikkat gerektiren aşama kavurmadır. Kavurma sırasında uygulanan ısı ile yeşil kahve çekirdekleri, orijinal açık yeşil renklerinden kahverengiye dönüşürler. Hacim olarak artarak su kaybederler. Bu işlem öncesinde hiçbir aroma ve kokuya sahip olmayan kahve çekirdekleri, kavrulma sırasında içlerinde gizli olan 900’den fazla aromayı açığa çıkarırlar. Her kahve türü aynı şekilde kavrulmaz. Bu nedenle kavurma bir sanattır.
Jacobs Mastro Lorenzo Çekirdek Kahve, çekilmiş kahve çekirdeklerinin suyun yardımıyla filtreden geçirilerek demlenmesi ile elde edilen kahve türüdür. İçerisinde katkı maddesi bulunmaz. Kokusunun vermiş olduğu haz ile çok sayıda insanın gün içerisinde ofiste, evde bolca tükettiği Jacobs Mastro Lorenzo Çekirdek Kahve uzun yıllardır tercih sebebi olmaya devam etmektedir.